Prodejce
|
Popis |
Platnost
|
Cena
|
---|---|---|---|
Astur & Qanto velkoobchod
|
viz leták | ||
MAKRO
|
viz leták | ||
MAKRO
|
viz leták | ||
MAKRO
|
viz leták | ||
PENNY
|
viz leták | ||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Cena nemusí platit ve všech pobočkách
** Cena může být bez DPH
Pokud patříte k sýrovým gurmánům, pak jistě víte, že na světě existuje mnoho různých druhů sýrů s různými chutěmi a konzistencemi. Jednu skupinu tvoří takzvané čerstvé sýry. Znamená to, že sýr je vyráběný zvláštní technologií a ke svému dokončení nepotřebuje žádnou dobu zrání. Označení „čerstvý sýr“ nese také krémový jemný sýr mascarpone, jehož základní výrobní surovinou je tučná smetana. Sýr se vyrábí pomocí působení kyseliny vinné a při této výrobě se neodstraňuje syrovátka. Možná, že vás na první ochutnání sýr mascarpone příliš neuchvátí. Je totiž spíše určen jako součást dalších receptů. Kdo má rád italské Tiramisu, pak ví, o čem je právě řeč. Z mascarpone se dá připravit skvělý krém ve spojení s cukrem, citronovou kůrou nebo citronovým likérem. Pak už stačí jen krém naservírovat ve skleničkách s čerstvým ovocem. Vznikne dezert, který má hned dva velké bonusy. Nejen, že skvěle chutná, ale je hotový za malou chvilku.
Přesto, že se tradiční italský smetanový sýr mascarpone využívá především pro výrobu krémů a jiných sladkých specialit, oceníte ho i ve slané kuchyni. Jednou z možností je prostě ho namazat na plátky chlebíčkové večky místo másla nebo pomazánky. Stačí ho trochu vylepšit a uvidíte, jaký budete mít s pohoštěním úspěch.
Z mascarpone se také dají vyrábět originální studené omáčky k masu. Letní grilovačka bude tak ozvláštněna o další zajímavé možnosti. Milovníci výraznějších chutí mohou použít mascarpone jako základ a přidat k němu nastrouhanou nivu, mozzarellu, drcené ořechy a výsledek zjemnit mlékem. Chutě se krásně spojí a vytvoří dokonalý soulad.